highlight afbeelding

Module Ouderenzorg

Vanaf 1 april 2012 hebben de huisartsen de module ouderenzorg gecontracteerd. Dit is een samenwerkingsproject van Gezondheidscentrum Reeshof met Stichting De Wever (Verzorgingshuis Reyshoeve + thuiszorgaanbieder) en huisartsenpraktijk Tuindorp en Dalem.
Het doel van dit project is om te komen tot context-gebonden, geïntegreerde, proactieve ouderenzorg. Met andere woorden: Niet afwachten tot ouderen (75+) in de problemen komen, maar zorg bieden om problemen te voorkomen en te zorgen dat mensen zelfstandiger kunnen functioneren en lekkerder in hun vel zitten.
Hiertoe is een praktijkverpleegkundige ouderenzorg aangenomen die de zorg voor ouderen op zich neemt. Zij kijkt samen met de oudere waar deze tegenaan loopt en aan welke zorg behoefte is. Daarnaast is zij de schakel tussen de huisarts en 'het veld'; alle organisaties die zorg rondom ouderen aanbieden (zoals thuiszorgorganisaties, mantelzorgconsulentes, fysiotherapie, ergotherapie, vrijwilligerswerk etc etc). Ook verricht zij bijvoorbeeld farmacie-checks in samenwerking met de apotheek. Elk kwartaal wordt er een multidisciplinair overleg georganiseerd (klik hier voor meer informatie)

« Terug naar het overzicht