highlight afbeelding

(Herhaal)recepten

Afhalen van geneesmiddelen
Indien een recept voor 14.00 uur wordt aangevraagd bij de huisarts, dan kunt u de medicijnen na 2 werkdagen (maandag-vrijdag) bij de apotheek ophalen. De apotheek heeft namelijk niet alles op voorraad.

Herhaalrecepten
Herhaalrecepten kunt u aanvragen via de receptenlijn van de huisartsen in het gezondheidscentrum.
Heeft u een geldig herhaalrecept van de apotheek (de apotheek verstrekt dit voor sommige geneesmiddelen), dan kunt u via de website van de apotheek uw recept bestellen en klaar laten zetten.
Indien een herhaalrecept voor 14.00 uur wordt aangevraagd, dan staan de medicijnen 2 dagen erna vanaf 14.00 uur gereed voor ophalen.

Voor chronische medicatie bestaat tevens de mogelijkheid van de herhaalservice.
De herhaalservice is een service van Gezondheidscentrum Reeshof. Het is ontwikkeld door de apotheek samen met de huisartsen in het gezondheidscentrum. Voor herhaalservice, klik hier

Indien de apotheek beschikt over uw mobiel nummer/email adres, dan ontvangt u een bericht als de medicijnen klaar staan.
Voor (herhaal)recepten die alleen afgehaald hoeven te worden zonder vragen en/of opmeringen, ontvangt u een snelcode. Door deze in te voeren in het wachtsysteem wordt u sneller geholpen.

Tips voor het aanvragen van (herhaal)recepten
Wacht niet tot het laatste moment met het aanvragen van (herhaal)recepten. De apotheek heeft dan rustig de tijd om uw medicijnen klaar te zetten of te bereiden.
Houd bij het aanvragen van (herhaal)recepten rekening met eventuele vakanties of afwezigheid van uw huisarts of specialist. De apotheek mag geen geneesmiddelen meegeven zonder recept.

Oude geneesmiddelen
Geneesmiddelen die u niet meer gebruikt of waarvan de vervaldatum is verlopen, kunnen ingeleverd worden bij de apotheek. Persoonlijke gegevens, zoals etiketten, dienen dan verwijderd te zijn.
Ook spuiten en injectienaalden kunnen, bij voorkeur in een daarvoor bestemde naaldencontainer, ingeleverd worden bij de apotheek.