highlight afbeelding

COVID-19 vaccinatie

NIEUWSBERICHT 21-12-2021

Op dit moment is er in de media veel commotie over het zetten van boosterprikken door de huisarts. In onze regio zijn op dit moment geen mogelijkheden hiertoe. Dit betekent dat de GGD verantwoordelijk is voor de planning en organisatie. Maak dus vooral uw GGD afspraak als uw geboortejaar aan de beurt is!

Zou U aub de huisartsenpraktijken niet willen bellen met vragen hierover.

Als er wijzigingen zijn in de organisatie dan horen we deze via de rijkoverheid en worden deze veranderingen gecommuniceerd via de praktijkwebsite!

Update 21-12-2021:

Helaas gaat het ons niet lukken om een bijdrage te leveren aan het geven van de boostervaccinatie via onze praktijk.

In eerder overleg met de GGD zouden huisartsen in Midden Brabant iedereen tussen de 60 en 80 jaar oud een boostervaccinatie kunnen geven voor de Kerst.

Wij zijn op dat moment direct begonnen met de noodzakelijke voorbereidingen hiervoor, maar nog diezelfde dag werd het initiatief afgeblazen.

Uit overleg vandaag zou het mogelijk zijn om alleen nog maar de mensen tussen 60 en 80 jaar oud die al een afspraak hebben staan bij de GGD na 1 januari as. via de huisarts een boostervaccinatie te geven.

Dat vinden wij niet terecht omdat wij graag iedereen tussen de 60 en 80 jaar oud willen vaccineren. Als huisartsen kunnen we dan echt een bijdrage leveren aan de versnelling en mogelijk ook een hogere opkomst nastreven. Bovendien is het voor ons niet mogelijk om te checken wie een afspraak heeft staan bij de GGD na 1 januari.

Al met al wordt het ons onmogelijk gemaakt om bij te dragen aan het ‘boosteren’ volgens de voorwaarden en, in onze ogen, beperkingen zoals die er nu zijn.

De GGD is flink aan het opschalen dus maak hiervan gebruik en plan uw boostervaccinatie via de GGD! 

Wilt u meer weten over vaccinatie tegen corona?

In deze folder van de overheid wordt de vaccinatie uitgelegd. Ook kunt u deze video bekijken waarin dit in eenvoudige taal wordt uitgelegd.

Of kijk op Thuisarts.nl voor betrouwbare informatie over de vaccinatie tegen corona.