highlight afbeelding

De Nationale Diabetes Challenge in de Reeshof

Het Gezondheidscentrum Reeshof doet mee aan de Nationale Diabetes Challenge 2021. Vanaf 8 juni wandelen wij elke week, ongeveer 20 weken lang, samen met een groep deelnemers in de buurt. U bent van harte uitgenodigd om met ons mee te wandelen.

Wat is de Nationale Diabetes Challenge?
De Nationale Diabetes Challenge is een 20 weken durend wandelevenement van de Bas van de Goor Foundation. Samen wekelijks wandelen in de buurt is gezellig en goed voor je gezondheid. De wandelingen zijn bedoeld voor zowel mensen met diabetes, als zonder diabetes. Bewegen is namelijk goed voor iedereen!

Start wandelingen
Op dinsdag 8 juni om 19.30 uur start de eerste wandeling vanaf winkelcentrum Heyhoef. We houden rekening met uw wandelniveau. Het is daarom niet erg als u (nog) niet zo ver kunt lopen. Samen trainen we elke dinsdagavond. We sluiten de NDC feestelijk af. Afhankelijk van de dan geldende coronamaatregelen, zullen we een keuze maken om dat landelijk, lokaal of individueel (digitaal) en kiezen we ook het moment waarop we dat doen.

Meer weten?
Op 25 mei en 1 juni organiseert  wandelcoach Ria Voorzee om 19.30 uur een (gratis) proefwandeling vanaf winkelcentrum Heyhoef waar u ook meer informatie krijgt over de Diabetes Challenge in De Reeshof. Iedereen die interesse heeft is welkom. Meld u aan voor de wandelingen door te mailen naar ndc@gcreeshof.nl.

##############

Verdere achtergrondinformatie
De Nationale Diabetes Challenge is een bewezen effectieve wandelinterventie van de Bas van de Goor Foundation. Bij deze interventie werken professionals uit het zorg-, sport- en sociale domein samen om mensen (met en zonder diabetes) op een laagdrempelige manier in beweging te brengen. Gedurende 20 weken wandelen deze professionals één keer per week mee met een groep deelnemers om samen te werken aan een gezondere leefstijl en duurzame gedragsverandering. Dankzij hen hebben er in de afgelopen vijf jaar al ruim 25.000 mensen de stap naar een gezondere leefstijl gezet.

« Terug naar het overzicht