highlight afbeelding

Wandel met uw zorgverlener

Ongeveer 100.000 Brabanders hebben Diabetes Mellitus type 2 (suikerziekte). Daarnaast heeft een grote groep een verhoogd risico op het ontwikkelen van deze aandoening. Een gezonde levensstijl en goede voeding kan DM2 voorkomen of de behandeling aanzienlijk vereenvoudigen.

De Nationale Diabetes Challenge (NDF) is een initiatief van de Bas van de Goor Foundation. Dit platform werd opgericht door ex-volleybalprofessional Bas van de Goor. Hij heeft DM en ondervond persoonlijk wat de positieve effecten van een actieve leefstijl zijn op een leven met diabetes.
Tijdens de Nationale Diabetes Challenge wandelen we samen om fitter en gezonder te worden. Omdat bewegen voor iedereen goed is, zijn ook mensen zonder diabetes welkom om mee te lopen.

In 2016 en 2017 namen al ruim 6.500 mensen met diabetes deel aan de Nationale Diabetes Challenge. Deze persoonsgerichte aanpak laat zien dat bewegen een uitstekend medicijn is voor een gezonde(re) leefstijl. Medisch onderzoek toont aan dat de fysieke en mentale gezondheid van de deelnemers enorm verbeterde door deelname aan deze activiteit. Tevens beleefden de deelnemers veel plezier aan het wandelen met een groep.

Wandel met uw zorgverlener naar meer gezondheid!

Om deze kans ook te bieden aan patiënten van Gezondheidscentrum Reeshof, hebben we besloten om in 2018 mee te doen aan deze Nationale Diabetes Challenge. De gemeente Tilburg/Sportbedrijf Tilburg ondersteunt dit initiatief.

Wat kunnen wij u concreet aanbieden?
We starten op 9 mei a.s. met een wekelijkse wandeling op de woensdag, van 16.00 – ca. 17.00/17.30 uur. De routes in de Reeshof worden uitgezet en begeleid door een professionele wandelcoach. Maar niet alleen zij loopt wekelijks met u mee, ook de zorgverleners van Gezondheidscentrum Reeshof zullen op roulerende basis mee wandelen. Dus kunt u uw huisarts, praktijkondersteuner, fysiotherapeut, etc. ook eens in een andere, ongedwongen setting meemaken.
In 20 weken tijd werken we in kleine stappen toe naar de landelijke afsluiting in Amsterdam. Alle wandelgroepen uit Nederland komen op 29 september naar Amsterdam om gezamenlijk deze uitdaging af te sluiten.

De kosten bedragen 30,- per persoon. Hiervoor ontvangt u een T-shirt, een stappenteller (in bruikleen), 20 weken lang begeleiding door een gediplomeerd wandeltrainer, en het vervoer naar Amsterdam op 29 september.
Voor deze eigen bijdrage kan de Meedoenregeling van de gemeente Tilburg ingezet worden (zie: www.meedoentilburg.nl)

Heeft u nog vragen? Stuur dan een mail naar: ndc@gcreeshof.nl. Vermeld uw telefoonnummer, en wij bellen u zo spoedig mogelijk terug. Wilt u zich nu al meteen aanmelden? Ook dat kan via een mail naar: ndc@gcreeshof.nl

Het weer wordt beter en het is langer licht, dus een mooi moment om naar buiten te gaan.

« Terug naar het overzicht